Brabantse Ontwikkelings Maatschappij bezoekt de Forum Group

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) beseft als geen ander dat ondernemerschap de aanjager is voor innovatie. Te denken valt aan de ontwikkeling van kansrijke sleuteltechnologieën en klimaatneutrale oplossingen. Deze maatschappij realiseert daarom jaarlijks impact in Noord-Brabant samen met tientallen ondernemingen. Het investeren in nieuwe samenwerkingen bevordert de groei van de gewenste ecosystemen in technologieontwikkeling, aldus de BOM. Zo vormt het als uitvoeringsinstantie van de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) een brug tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Donderdag 29 februari was het de beurt aan de Forum Group BV. Een divers gezelschap met deelnemers vanuit de provincie, ministerie van EZK, BOM, ministerie van Defensie en de Nederlandse Industrie voor Defensie & Veiligheid (NIDV) deed tijdens de Brabanttour namelijk Breda International Airport aan. In de ochtend gaf CEO Stef Have als gastheer tekst en uitleg over de door de overkoepelende Forum Group geboden mogelijkheden en, meer specifiek, de rol van werkmaatschappijen Breda International Airport (BIA) en AEC Skyline daarin. Aan bod kwamen gebiedsontwikkeling, luchtvaart, IT en opleidingen.

Zo biedt Breda International Airport hoogwaardige kantoren, bedrijfsruimte, is het uitermate geschikt voor R&D doeleinden maar zet het ook flinke stappen op het gebied van verduurzamen. Ook huisvest de luchthaven een groeiend aantal (luchtvaart gerelateerde) bedrijven waaronder diverse EASA approved training organisations en ook Orange Aerospace, engineering & manufacturing pioneer op het gebied van sustainable aviation.

AEC Skyline op zijn beurt is al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner van Defensie. Ook ondersteunt het industriële partijen en kennisinstituten zoals TNO. Het bedrijf biedt een breed spectrum aan geavanceerde aerial services, inclusief close air support, electronic warfare en adversary air training, remote sensing en calibratie. Intussen beschikt de critical data solutions tak van AEC Skyline over een uitgebreide portfolio aan C4ISR diensten en producten – van datalinks, MANET SDR, LTE en SATCOM communicatie, cloud en software oplossingen tot en met secure roaming services (Whisper Hosting), state-of-the-art videowall en sensor technologieën, ook voor publieke veiligheidsdoeleinden.

Tijdens de ochtendsessie van de Brabanttour passeerde ook Brainport Innovation & Technology for Security (BITS), de innovatiealliantie die de dag ervoor zijn eerste verjaardag vierde en waarin onder andere Defensie zetelt, de revue. In de middag werd het programma voortgezet bij Gate2 in Rijen.

Lees ook: